Leer hoe je een boek schrijft

Stel je voor… jouw naam op de cover van een boek. Je loopt op een dag langs een boekenwinkel en jouw boek ligt in de etalage. Je gaat de winkel binnen en ziet jouw boek staan tussen bekende auteurs.

Die droom had ik ook. Toen ik klein was riep ik altijd dat ik schrijfster wilde worden. Mijn idool? Annie M.G. Schmidt. Ik kon uren luisteren naar de verhalen die zij heeft geschreven en droomde ervan om ooit op een dag zelf een boek te schrijven. Toen ik ouder werd, verdween die droom een beetje naar de achtergrond. Dat komt ooit nog wel eens, dacht ik. En daarnaast dacht ik ook: ik zou niet eens weten hoe ik een boek moet schrijven.

Maar op een dag, nu ongeveer vijf jaar geleden, liep ik samen met mijn moeder een grote boekenwinkel in Utrecht binnen. Terwijl ik langs de stapels boeken ging, fantaseerde ik dat mijn boek daartussen zou liggen. Ik gedachten pakte ik mijn boek op, bladerde ik erin en snoof ik de geur op. Die dag, vroeg ik mijn moeder: ‘Denk je dat mijn boek hier op een dag ligt?’ En terwijl ik nog niet eens was begonnen met schrijven, antwoordde ze: ‘Ja. Zeker weten.

Een jaar later, kreeg mijn moeder gelijk. Mijn debuut Lekker niet perfect lag in die grote boekenwinkel in Utrecht. Mijn droom kwam uit. En ik kan je vertellen… het voelt FANTASTISCH.

Maar toen ik begon met schrijven, had ik geen idee hoe ik het moest aanpakken. Ik had wel een verhaalidee in m’n hoofd, maar ik wist niet hoe ik van dat verhaal een boek moest maken. Hoe bouw ik dat verhaal op? Hoe zet ik personages neer? Hoe zorg ik ervoor dat een lezer het verhaal interessant genoeg vindt om door te lezen?

Inmiddels heb ik vier boeken geschreven en weet ik precies hoe ik dat moet doen. En die kennis deel ik graag met jou, zodat jij dat boek ook gaat schrijven. Want ik weet zeker: dat wil je!

Denk niet meer “dat ga ik ooit nog wel eens doen” maar ga nu echt aan de slag met jouw boek!

In de online schrijfcursus Een vliegende boekstart deel ik mijn geheimen voor het neerzetten van een verhaal. Door middel van theorie en opdrachten zet je de basis neer, zodat je na de cursus direct kan beginnen met schrijven!

Wat ga je doen?

De schrijfcursus Een vliegende boekstart bestaat uit online modules waarmee jij leert hoe je een boek schrijft en direct de basis legt voor jouw verhaal!

 • Module 1: Jouw verhaal
  In module 1 staat jouw verhaalidee centraal. Je leert waarom het belangrijk is om een doel te formuleren en de doelgroep te kennen. Door middel van opdrachten denk je na over het doel van jouw verhaal en wie de lezer precies is.
 • Module 2: Personages
  In de volgende module leer je hoe je sterke personages neerzet. Daarbij kijk je naar de hoofdpersoon, maar ook naar overige personages in je verhaal. Door middel van opdrachten vorm jij een duidelijk beeld van de personages in jouw verhaal.
 • Module 3: De verhaalstructuur
  Nu je het doel, de lezer en de personages scherp hebt, ga je aan de slag met de verhaalstructuur. Je leert hoe je het verhaal opbouwt en gaat hier door middel van opdrachten mee aan de slag.
 • Module 4: Locaties & settings
  Je weet nu welke belangrijke gebeurtenissen in het verhaal voorbijkomen. De laatste stap is om na te denken over waar deze gebeurtenissen zich afspelen en hoe je deze omgevingen, locaties en settings beschrijft. Door middel van opdrachten maak je dit helder voor jezelf.
 • Module 5: Tips & tricks
  In de laatste module deel is nog een aantal tips met je die je kunt gebruiken tijdens het schrijven van jouw boek. Want daar ben je nu helemaal klaar voor!

In totaal doorloop je 9 STAPPEN en ga je aan de slag met 13 OPDRACHTEN die je direct toepast op je eigen verhaal! Het resultaat: je weet PRECIES wat je wil gaan schrijven en kan dus direct na de cursus dat boek gaan SCHRIJVEN!

Is deze cursus iets voor jou?

Hoe zou het voelen als je…

 • … jouw boek in je handen hebt?
 • … jouw naam op de cover van een boek staat?
 • … vol zelfvertrouwen aan de slag kan gaan met het schrijven van je boek?
 • … vol enthousiasme aan andere vertelt dat je een boek aan het schrijven bent?
 • … NU begint met het waarmaken van jouw boekendroom?

Voelt goed, toch?

Deze cursus is echt iets voor jou als…

 • … je al jaren droomt over het schrijven van een boek, maar je niet weet waar of hoe je moet beginnen met schrijven.
 • … je een idee hebt voor een verhaal, maar nog niet weet hoe je van dit idee een verhaal maakt.
 • … je een fictie of autobiografisch boek wil schrijven.
 • … je in 1 maand tijd de basis wil leggen voor je verhaal, zodat je daarna met zelfverzekerdheid en motivatie kan gaan schrijven.

Sluiten deze punten aan bij jou? Doe dan mee met de cursus en begin NU met het realiseren van jouw boekendroom!

Praktische informatie

 • Je hebt een maand toegang tot de modules (om ervoor te zorgen dat je ze echt gaat doen en deze cursus niet op een plank komt te liggen).
 • Je volgt de modules wanneer het jou uitkomt.